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Dear Sir/Ms:
The following questions have been received:

Question: Section 07611 Metal Roofing Paragraph 1.4 Warranty calls for what appears
to be a 20 year Weather Tightness Warranty. Part 2 — Products, calls for a 29ga. Material.
A 20 year Weather Tightness Warranty will require a 24ga. Substrate. A lighter gauge
panel (26 — 29ga.) could be site formed or supplied with a 25 — 30 year finish warranty
however there will be no manufacturer’s weather tightness warranty on the lighter gauge
materials. It would be best to use the heavier gauge for roof material. Should we bid this
scope of work in a 24 gauge material?

Response: Reference Special Provision Section 815 page 36 of the bid book (page 2 of 7
of the provision) under Variations from Material Specified. The product is equivalent or
exceeds the spec in gauge size, water tightness etc, so he can bid with this material in
mind.

Question: Are roof trusses to be fabricated with ire retardant lumber?

Response: No

Question: Are stainless steel connector plates required for roof truss fabrication?
Response: No on Stainless Steel, they do need to be galvanized steel

Question: Is it acceptable to use Romex run on and through the studs and trusses for the
interior wiring?
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Response: Contractor must follow the current “National Electrical Codes™ (NEC)
Guidelines as it relates to what is needed to install all electrical items listed on plans. So
if Romex can be used then yes, there is to be no drilling of trusses for wire to pass threw
unless it is specified/ approved by the truss manufacturer. The studs can be drilled for this
purpose only if the drilled holes do not compromise the strength of the wall structures,
sills, plates, etc.

Question: Everlast Roofing only carries a dark green or light green for a siding color. Is
moss green required? (Sheet 5; Detail E) If yes do you know the siding manufacturer that
carries the moss green?

Response: In Bid Book under Special Provision Section 07467 METAL SIDING
page 60 (1 of 2), section 2.1 Preformed Metal Siding and Roofing , Metal siding shall
be 29 gauge, minimum with a galvalume finish, color by owner. The owner’s choice is
to be Patina Green for the siding, dark green for the roofing.

Consider this information prior to submitting your bid on November 7, 2012.

Sincerely,

J#"" George M. A. Macdougall P.E.
Contracts & Specifications Engineer



